Friday, November 21, 2014

Segmen Blog Review By Syukurnya Sihat Dot Com


Segmen Blog Review By Syukurnya Sihat Dot Com

Assalamulaikum....

Hai rakan-rakan dan reader-reader Ayah Rie jom kita join SEGMEN  di buat oleh Syukurnya Sihat Dot Com.  pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang nk join bolehlah Klik pada Banner kat atas tu ,di samping kita bersegmen kita bolehlah tambah n kenai rakan2 blogger yang lain...selamat Bersegmen semua.


Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous

 Hai ,  Giveaway untuk kali ni yang Ayah Rie join di buat oleh SueAKGoGeous pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang nk join bolehlah Klik pada Banner kat atas tu ,di samping kita berGiveaway kita bolehlah tambah n kenai rakan2 blogger yang lain...selamat Bergiveaway semua.

Wednesday, November 19, 2014

GIVEAWAY RM100 Untuk Seorang Pemenang Bertuah

GIVEAWAY November . Bermula hari ini sehingga 30 November 2014.


Klik banner untuk join

Senarai filem melayu yang akan ditayangkan di pawagam pada penghujung 2014/2015

  • cicakman 3
  • dendam orang mati
  • anak jantan
  • lelaki harapan dunia
  • manisnya cinta di cappadoccia
  • hanyut 
  • gila baby
  • nota
  • suami aku ustaz
  • balun
  • bravo 5
  • hantu bungkus ikat tepi
  • dollah superstar
  • juvana 2
  • kelibat
  • tuli sekampung
  • terbaik dari langit
  • 1,2 jaga
TAG : Cik Ash ,Nadratul Syazwana, Shad

Syarat-syarat penyertaan :

  1. Copy kod HTML dan paste kan di entry
  2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan
  3. Follow blog Portal Pengembara Jalanan di Google Friend Connect
  4. Tinggalkan link url entry korang di ruang komen.
  5. Link kan banner ke entry ini.


1st Segmen Blogwalking By Cik Ash



                                                    
                                  

Hai! hari ini Ayah Rie nak join satu 1st segmen by Cik Ash... Ayah Rie Support Cik Ash selama-lamanya... semoga terus berjaya n happy dengan dunia blog.... syarat-syarat nya pun simple... jom la kita memeriahkan 1st Segmen By Cik Ash.




Monday, November 10, 2014

SIMPLE GIVEAWAY BY BBWANA ADIENIA

Assalamualaikum

Salam sejahtera dan selamat malam Ayah Rie ucapakan pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie semua..kali ni Ayah Rie ada join satu Giveaway yaitu Simple Giveaway By BBWANA ADIENIA bersesuaian dengan nama GA(Giveaway) ni memang simple sangat syarat2 dia,rugi kalau reader2 n rakan2 kalau tak join,tunggu apa lagi jom lah join Giveaway ni..Tarikh tutup Giveaway pada 16/11/2014


http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/11/simple-giveaway-by-bbwana-adienia.html
Sila Klik Banner



Peace No War (PNW)...


Thursday, November 6, 2014

CABARAN NOVEMBER #1

 

http://kathyrbain.blogspot.com/2014/11/cabaran-november-1.html
kathyrbain
Update kali ni Ayah Rie nak sahut cabaran dari kathybain,reader2 n rakan2 Ayah Rie jangan salah faham plak yea,bukan cabaran apa2 pun just cabaran suke2,tapi cabaran ni boleh di katakan mencabar gak la..mencabar minda n keinginan kita...apa2 pun buat reader2 n rakan2 Ayah Rie boleh la cuba yea cabaran ni...tak rugi tau kalau try,try just for fun.good luck yea pada yang nak mencuba cabaran ni..

Tuesday, November 4, 2014

Giveaway By Mamaniza.com

 

Giveaway untuk kali ni yang Ayah Rie join di buat oleh Mamaniza pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang nk join bolehlah Klik pada Banner kat bawah yea,di samping kita berGiveaway kita bolehlah tambah n kenai rakan2 blogger yang lain...selamat Bergiveaway semua.





Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.

Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:


Like FB:



Syarat utama:

1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.

2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com

3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.

4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.

5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada 12 tengahari juga.

6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:

Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy


Peace No War (PNW)...



 

Monday, November 3, 2014

Kuasa 3J Memainkan Peranan

 

Gambar: 5 pelajar #AF2014 mempersembahkan lagu keramat mereka "Menuju Puncak" di konsert #AF2014 separuh akhir ini. Siapakah bakal ke peringkat akhir?

 Akhirnya terbukti kuasa 3J yang Ayah Rie sebut2 di entry sebelum ini telah digunakan dengan sebijak-bijak.tentu reader2 serta rakan2 Ayah Rie heran apa yang ayah rie cakap ni..ayah rie cakap pasal Akademi Fantasi (AF2014) yang baru je habis tadi,keputusan kali ni ayah rie dapat katakan yang peminat2 industri hiburan tanah air telah membuat keputusan yang cukup bijak,dapat menilai mana yang bagus mana yang tak,mana yang sepatutnya bakal menjadi bintang mana yang tak sepatutnya,dan yang paling ketara yang dapat Ayah Rie katakan peminat-peminat serta penyokong-penyokong AF itu sendiri sudah matang dalam membuat pilihan,dan membuktikan kuasa yang diberikan digunakan dengan sebaiknya,mengambil faktor sudah sembilan minggu berada di pentas AF,dan melihat peningkatan pelajar-pelajar dari mula-mula masuk hinggalah sekarang,kesungguhan pelajar-pelajar yang ingin ke pentas akhir amnya dan pelajar yang ingin menjadi juara AF itu khususnya,bukanye hanya melihat kepada undian semata-mata tetapi tidak ada perubahan makna kata ditahap yang sama,berpegang kepada undian akhirnya boleh menjatuhkan kita apabila apa yang diinginkan tidak serta yang diharapkan,boleh di katakan selesa dengan undian juga boleh membawa padah kepada kita jika kita tidak ada kesungguhan untuk berubah dari satu tahap ke tahap yang lebih baik,di samping kesalahan yang di anggap tidak besar tetapi yang sebenarnya kesalahan serta kesilapan tersebutlah yang membolehkan kita di kritik dan di komen dengan komen serta kritikan negatif dan dalam masa yang sama ia juga mengganggu emosi kita,sokongan boleh berubah bila-bila masa apabila kesilapan demi kesilapan dilakukan tanpa ada sikap untuk membuat perubahan,apa yang Ayah Rie nak tekankan di sini kuasa yang diberikan ini haruslah digunakan dengan seeloknya untuk pentas akhir nanti kerana kuasa 3J inilah yang menentukan siapa kaca dan siapa permata..adakah sang juara itu permata atau sebaliknya,sama-sama kita menghidupkan kembali industri menjadi hebat sehebat artis2 hollywood,dan dapat bersiang apabila keluar di dunia hiburan yang sebenar,akhir kalam dari ayah rie sayangilah industri hiburan tanah air kita.


Peace No War (PNW)...
 
 
 

Saturday, November 1, 2014

Header Blog Berwajah Baru


Salam sejahtera buat reader2 n rakan2 ayah rie ucapkan,entry kali ni ayah rie nak kongsikan dengan rakan2 semua hasil edit sendiri header blog...harap sesuai dengan blog ayah rie ini... bagaimana dengan header blog ayah rie try la rakan2 n reader2 ayah rie komen pasal header ni...  :)





Peace No War (PNW)...