Friday, October 31, 2014

Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love

 




Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini..

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 21 Oktober 2014 hingga 31 Oktober 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini..


 

Thursday, October 30, 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak


cuti sekolah datang lagi...dalam duk sibuk2 cuti sekolah ni,mesti banyak masa terluang..apa kata reader2 n rakan2 Ayah Rie join Giveaway yang di anjurkan oleh JIWAROSAK.COM,hadiahnye gak lumayan..sambil2 kita dapat kenal2 dengan blogger2 lain...tunggu apa lagi Jom serbu dengan Klik Banner kat bawah yea..terima kasih Ayah Rie ucapakan pada Abg ferOz a.k.a ferOz othmanh kerana sudi singgah blog Ayah dan ajak Join.


Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI
 
 
 
 

Wednesday, October 29, 2014

Akademi Fantasia (AF2014) Jari Jadi Juri (3J)

 

Pelajar2 AF2014 Minggu Pertama

Akademi Fantasia  di takuk yang lama,sejauh mana kenyataan itu benar,bagi reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang mengikuti Akademi Fantasia  atau lebih di kenali dengan nama singkatannye AF,dari musim pertama hinggalah sekarang  AF2014,sudah 11tahun ianya wujud dan dalam masa 11tahun ia berada pada tahap dan takuk lama,memang kongsep AF sebegitu,tapi pernah tak terfikir  kadang2 yang tak berbakat pun tak tersingkir maksud Ayah Rie dah masuk AF tapi takde perubahan pelajar macam tu pun bleh stay lama dalam AF,

Ben10 Terajui TRW Musim Hadapan???

 



Kepulangan ben10 yang di nantikan
 oleh penyokong The Red Warriors

Benarkah Mohd Norfarhan Muhammad atau lebih sinonim dengan jolokan ben10 suatu ketika dahulu,akan pulang ke pangkuan The Red Warriors (TRW), walaupun di intai oleh 2 pasukan berstatus kelab yaitu t-team dan jdt(johor),sejauh mana kebenarannya isu ini,ia tersebar luas dalam laman sosial, malah satu sumber dalaman juga mengesahkan bahawa pemain berusia 30 tahun itu menyatakan kesediaannya kembali menabur bakti bersama TRW,rundingan telah pun di buat menampakkan tanda yang positif dan ben10 menyatakan tanda persetujuan tentang tawaran yang di kemukakan,jika di tafsirkan nilai yang dapat di berikan mengenai hasil rundingan itu Ayah Rie bolehkan sudah mencapai 98%,ia turun mendapat sokongan dari pemain2 kelantan,lebih menguatkan lagi hasrat ben10 untuk menyarung jersi Sang Kijang apabila ia  meluahkan rasa terharunya apabila sekumpulan penyokong Kelantan yang bertandang ke Kuala Terengganu sempat meluangkan masa menziarahi keluarganya setelah mendapat tahu kepulangan ayahnya ke rahmatullah pada Mei lalu.menurutnya lagi  Sukar bagi dirinya melupakan peristiwa tersebut dan kunjungan penyokong Kelantan membuatkan dia dihargai dan ini menyebabkan norfarhan(ben10) memilih untuk kembali menyertai Kelantan musim depan.selain norfarhan dua pemain terengganu turut di sebut2 untuk menyertai TRW musim hadapan,sama2 la kita nantikan yea,dari pemerhatian Ayah Rie banyak lagi kekosongan untuk pemain tempatan untuk di isi pihak pengurusan seharusnye membuat pemilihan yang telita,kerana kita tidak mahu pihak pengurusan silap buat pilihan kelab menjadi mangsa seperti yang terjadi pada musim ini dan musim yang lepas,bak kata pepatah kita tak nak pisang berbuah dua kali,dengan jentera yang mantap dapat memberi nafas baru serta dapat memberi semangat yang kuat kepada penyokong TRW,tanpa sokongan peminat sesuatu kelab akan goyah,Harapan Ayah Rie semoga TRW mendapatkan kembali semangat juang serta pada memberi tentangan yang hebat kepada pasukan2 yang lain pada musim hadapan.akhir kata dari Ayah Rie majulah sukan untuk negara.




Peace No War (PNW)...



Friday, October 24, 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang



Bagi reader2 n rakan2 Ayah Rie yang nak join GA Cik Kumbang punya Belog bleh la baca info2 dekat bawah yea dan kena ikut la syarat2nya..kalau tak ikut di kira mcm tak join la..syaratnya bukan susah mana pun,senang ja bak kata orang2 tua macam makan biji kuaci ja...jangan segan2 jangan malu2 kalau segan p duk bagan kalau malu p duk pengkalan hulu...hehe lawak ja tu...jangan marah noh...apa2 pun jom kita pakat2 join,,,hadiah dia pun bleh tahan selain kita dapat hadiah kita bleh kenai2 blog n blogger yang lain,hadiah tu kita letak tepi dulu..yang penting ukhwah sesama blogger dan kenai mengenai antaraa kira tu lebih penting..apa pikiaq lagi tak yah duk pikiaq lama2..jom...
Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang bermula pada jam 9.30 pagi 9 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 28 Oktober 2014.Sepuluh blogger bertuah akan dipilih untuk memenangi Template Eksklusif untuk Bloglist dari cikkumbang.

Semua blogger dijemput untuk menyertai Giveaway ini sambil berkenalan sesama blogger.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow Blog Sponsor
CikKumbangAzhafizahSyiraLokmanDayangDeno

2. Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish.

5. Make sure korang tinggalkan link entri di ruangan komen INI & nyatakan Bulan Kelahiran korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist mengikut Bulan Kelahiran plus boleh wish birthday nanti (x__X)

TARIKH TAMAT: 28 Oktober 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

Good luck!




 

Thursday, October 23, 2014

Piala Malaysia

 Assalamualaikum..


update kali ni ayah rie nk citer pasal sukan bola sepak amnya dan piala malaysia khasnya,yang mana akan berlansung untuk separuh akhir yang ke dua setelah minggu lepas berlangsung separuh akhir pertama,yang mana saingan cukup senggit diantara pasukan yg ada nama dari liga super dan pasukan yang underdog dari liga perdana,

Tuesday, October 21, 2014

Mini Giveaway by Syira Lokman

 


untuk kali ni Ayah Rie join Mini Giveaway oleh Syira Lokman mana tau 1st time join syira punya ada tuah..amin,buat reader2 dan rakan2 Ayah Rie jom la join hadiah yang di tawarkan pun boleh tahan banyaknyee..mana tau untung nasib reader2 N rakan2...bak kata pepatah Taji Ayam nampak di kaki,Tuah kalian mana la tau kn...betul ke pepatah tu..hehehe..apa2 pun buat yang nak join boleh lah klik dekat banner di bawah ni yea...jangan segan2 jangan malu2..

http://syiralokman.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-by-syira-lokman.html
Jom join Mini Giveaway by Syira Lokman.Sila Klik Banner





 

Monday, October 20, 2014

Pendapatan Sampingan

 

 
Inilah Hasilnya DADIH

salam sejahtera buat reader2 n rakan2 ayah rie ucapkan,entry kali ni ayah rie nak kongsikan dengan rakan2 semua adalah pasal peniagaan dadih,kalau rakan2 semua nak tahu meniaga dadih ni boleh dijadikan sumber pendapatan sampingan,walaupun tak banyak...tapi ia bergantung pada jumlah n kuatiti yang kita buat,senang citer,banyak kita buat banyaklah untung yang kita dapat,kalau nak dikira untung dan modal yang kita buat hasilnya satu kali ganda modal,tu kalau harga kita letak bagi semangguk/sebekas lebih rendah pada harga biasa,sebagai contoh harga biasa yang di jual bagi sebekas adalah 50sen dan RM1 tapi kita jual adalah 40sen dan 80sen.cuba rakan2 semua bayangkan kalau rakan2 menjual dengan harga biasa untungnya sahaja boleh mencecah satu setengah daripada modal dengan kata lain untungnya 3 kali ganda dari modal yang di keluarkan,cara nak membuatnya juga taklah rumit sesangat,kiranya berbaloi lah dengan hasil yang kita dapat nanti,perkara penting yang ayah rie nak tekankan di sini dadih ni ada pelbagai perisa jadi rakan2 kena lah pilih perisa yang kita nak jual,kita kena lah pandai pilih perisa,maklum la budak2 ni kita kena tahu perisa kegemaran diaorang,kira senang citer perisa yang senang laris,bak kata datuk d herb tu"terlajak laris",ini kerana ia akan membantu kita untuk meneruskan lagi perniagaan dadih kita,kalau tak laku macam mana kita nak niaga lagi kan.kalau dah laku dan sedap nanti makin ramai la pelangan yang datang beli dadih kita,bila dah ramai kita boleh tambah sikit demi sikit jumlah bekas yang kita jual,mula2 kita jual 1 pek dadih,bila pelangan dah bertambah kita boleh la tambah dari 1 pek kepada 2 pek,pada mulanya kita jadi peniagaan ini sebagai sampingan bila dah maju n bertambah boleh la kita jadikan peniagaan ni tetap.


 Peace No War (PNW)...


 
 

Tuesday, October 14, 2014

Rezeki Hak Milik Allah S.W.T

 

Ari ni Ayah Rie nak sharing skit dgn rakan2 semua tentang rezeki serta pemberian dari yang maha Esa (Sang Pencipta),seperti rakan2 ayah Rie tahu rezeki itu datang dari pelbagai bentuk,ada yang datang dengan wang,benda,makanan dan tak di lupakn zuriat.sedar tak rakan2 semua kadang rezeki datang dengan bentuk dan situasi yang kita tak jangka,kadang dalam sehari tu pernah kita merunggut "alahai takde rezeki hari ni" dan kadang dalam sehari tu juga rezeki datang tak putus2.pelbagai cara kita nak dapatkan rezeki,sebagai contoh mengamalkan Ayat Seribu Dinar selepas solat subuh(rakan2 boleh lah cuba),Dalam situasi ini berlaku pada Ayah Rie sendiri,yang mana rezeki pemberian yang tak dijangka apa yang kita tak agak datang depan mata,tapi kita jangan lalai dan leka serta ada sihat kedekut setelah kita mendapat rezeki.,rezeki yang kita dapat tu mestilah kita share/kongsi dengan orang lain juga,sebagai contoh jika kita kerja,duit/rezeki yang kita dapat tak kira tiap2 hari ke,bulanan ke apa kata kita sedekah skit pada tabung2 masjid(cara simple nak sedekah) di samping kita mendapatkan ganjaran pahala,rakan2 sedar tak kita dah membantu meringankan beban institusi sesebuah masjid itu sendiri,Ayah Rie harap kita sama2 dapat mengambil pengajaran untuk di amalkan bersama.




Peace No War (PNW)...



 

Saturday, October 11, 2014

Segmen + Giveaway Sweet Sour by N|A


Hari ni baru Ayah Rie sempat join segmen n giveway dari loveneddy n alia ali ahmad...
so nak cuba nasib la,,semoga murah rezeki ayah rie la dapat hadiah dari segmen itu...
http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/segmen-giveaway-sweet-sour-by-na.html
                                                  Nak Join Klik Banner Di Atas 

cinta.....
satu ungkapan yang memberi seribu erti
setiap orang akan memberi makna yang berbeza
kata orang cinta itu buta
cinta itu memang tak bermata
tapi kerana cinta ia mendewasakan kita

cinta.....
suatu perasaan yang datang dari lubuk hati
mengajar kita erti suka duka kehidupan
juga mengajar erti kesetiaan,kejujuran dan keikhlasan

cinta.....
pelbagai bentuk ia datang,pelbagai cara ia menjelma
ia mudah untuk menjadikan setiap pencinta jadi tak keharuan
cinta yang suci datang dari hati yang murni

cinta......
cinta yang hakiki adalah cinta pada yang Esa
yang mencipta serta memberikan suatu perasaan
kedalam hati setiap insan yang berakal fikiran
cinta kepada utusan-Nya adalah cinta yang kedua





Tuesday, October 7, 2014

Birthday Giveaway by Shad



Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join


Klik Banner untuk Join

Birthday Giveaway by Shad dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh

Monday, October 6, 2014

Segmen Happy Birthday Miss Balqis

1st time join segmen dari blogger ni... ayah rie join sebab nak dapatkan kenalan blogger -blogger almaklum la ayah rie kan masih baru lagi pasal blog... sesiapa yang ingin join klik banner kat bawah ni dan ikuti la syarat-syaratnya


   
   Ayah Rie Ucapkan Selamat Hari Ulang Tahun Yang Ke 27 Tahun
Semoga Cik Balqis Dipanjangkan Umur 
Semoga Dimurahkan Serta dilimpahkan Rezeki
Dan 
Semoga Cik Balqis Mendapat Perlindungan dari Allah S.W.T di Dunia dan Akhirat...Amin