Thursday, December 11, 2014

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH AKHIR TAHUN bersama cikgu ayu

       
 
Assalamulaikum....

Hai rakan-rakan dan reader-reader Ayah Rie jom kita join SEGMEN: Blogwaling Cuti Sekolah Akhir Tahun di buat oleh Cikgu Ayu pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang nk join bolehlah Klik pada Banner kat atas tu ,di samping kita bersegmen kita bolehlah tambah n kenai rakan2 blogger yang lain...selamat Bersegmen semua.

                            

Saturday, December 6, 2014

"GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA"

                                    
               
  Assalamulaikum....

Hai rakan-rakan dan reader-reader Ayah Rie jom kita join "GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA".  Pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang nk join bolehlah Klik pada Banner kat atas tu ,di samping kita berGA kita bolehlah tambah n kenai rakan2 blogger yang lain...selamat BerGAsemua.












Friday, December 5, 2014

Giveaway: Wanna win 2 Piece of Ruffle Shawls by Naomie? Join Now!!

http://nomilicouz.blogspot.com/2014/11/giveaway-wanna-win-2-piece-of-ruffle.html


 Assalamulaikum....

Hai rakan-rakan dan reader-reader Ayah Rie jom kita join Giveaway: Wanna win 2 Piece of Ruffle Shawls by Naomie? Join Now!!pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang nk join bolehlah Klik pada Banner kat atas tu ,di samping kita bergiveaway kita bolehlah tambah n kenai rakan2 blogger yang lain...selamat GA semua.











Thursday, December 4, 2014

GIVEAWAY KUSARAH 2014

*klik banner untuk join

Syarat-syarat penyertaan;
  • Warganegara Malaysia
  • Seorang blogger sama ada lelaki atau perempuan
  • Patuhi semua syarat yang ditetapkan
Start : 25 November 2014
Deadline : 25 December 2014
Winner Announce : 27 December 2014 (My Birthday! Tick on your calendar :p)


PRIZES

Top Refferral; [ 1 Winner ]
  • Tribal Blouse
  • 2x Button Badge

Top Comment in your entry (more than 40 comment); [ 1 Winner ]
  • 2x Chiffon Shawl 

Random Winner; [ 5 Winner ]
  • 5x Mystery Gift

Wednesday, December 3, 2014

"Segmen Bloglist Januari 2015 by CN"

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN"
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.

Kredit untuk Kak Mialiana.

Friday, November 21, 2014

Segmen Blog Review By Syukurnya Sihat Dot Com


Segmen Blog Review By Syukurnya Sihat Dot Com

Assalamulaikum....

Hai rakan-rakan dan reader-reader Ayah Rie jom kita join SEGMEN  di buat oleh Syukurnya Sihat Dot Com.  pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang nk join bolehlah Klik pada Banner kat atas tu ,di samping kita bersegmen kita bolehlah tambah n kenai rakan2 blogger yang lain...selamat Bersegmen semua.


Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous

 Hai ,  Giveaway untuk kali ni yang Ayah Rie join di buat oleh SueAKGoGeous pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang nk join bolehlah Klik pada Banner kat atas tu ,di samping kita berGiveaway kita bolehlah tambah n kenai rakan2 blogger yang lain...selamat Bergiveaway semua.

Wednesday, November 19, 2014

GIVEAWAY RM100 Untuk Seorang Pemenang Bertuah

GIVEAWAY November . Bermula hari ini sehingga 30 November 2014.


Klik banner untuk join

Senarai filem melayu yang akan ditayangkan di pawagam pada penghujung 2014/2015

  • cicakman 3
  • dendam orang mati
  • anak jantan
  • lelaki harapan dunia
  • manisnya cinta di cappadoccia
  • hanyut 
  • gila baby
  • nota
  • suami aku ustaz
  • balun
  • bravo 5
  • hantu bungkus ikat tepi
  • dollah superstar
  • juvana 2
  • kelibat
  • tuli sekampung
  • terbaik dari langit
  • 1,2 jaga
TAG : Cik Ash ,Nadratul Syazwana, Shad

Syarat-syarat penyertaan :

  1. Copy kod HTML dan paste kan di entry
  2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan
  3. Follow blog Portal Pengembara Jalanan di Google Friend Connect
  4. Tinggalkan link url entry korang di ruang komen.
  5. Link kan banner ke entry ini.


1st Segmen Blogwalking By Cik Ash



                                                    
                                  

Hai! hari ini Ayah Rie nak join satu 1st segmen by Cik Ash... Ayah Rie Support Cik Ash selama-lamanya... semoga terus berjaya n happy dengan dunia blog.... syarat-syarat nya pun simple... jom la kita memeriahkan 1st Segmen By Cik Ash.




Monday, November 10, 2014

SIMPLE GIVEAWAY BY BBWANA ADIENIA

Assalamualaikum

Salam sejahtera dan selamat malam Ayah Rie ucapakan pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie semua..kali ni Ayah Rie ada join satu Giveaway yaitu Simple Giveaway By BBWANA ADIENIA bersesuaian dengan nama GA(Giveaway) ni memang simple sangat syarat2 dia,rugi kalau reader2 n rakan2 kalau tak join,tunggu apa lagi jom lah join Giveaway ni..Tarikh tutup Giveaway pada 16/11/2014


http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/11/simple-giveaway-by-bbwana-adienia.html
Sila Klik Banner



Peace No War (PNW)...


Thursday, November 6, 2014

CABARAN NOVEMBER #1

 

http://kathyrbain.blogspot.com/2014/11/cabaran-november-1.html
kathyrbain
Update kali ni Ayah Rie nak sahut cabaran dari kathybain,reader2 n rakan2 Ayah Rie jangan salah faham plak yea,bukan cabaran apa2 pun just cabaran suke2,tapi cabaran ni boleh di katakan mencabar gak la..mencabar minda n keinginan kita...apa2 pun buat reader2 n rakan2 Ayah Rie boleh la cuba yea cabaran ni...tak rugi tau kalau try,try just for fun.good luck yea pada yang nak mencuba cabaran ni..

Tuesday, November 4, 2014

Giveaway By Mamaniza.com

 

Giveaway untuk kali ni yang Ayah Rie join di buat oleh Mamaniza pada reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang nk join bolehlah Klik pada Banner kat bawah yea,di samping kita berGiveaway kita bolehlah tambah n kenai rakan2 blogger yang lain...selamat Bergiveaway semua.





Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.

Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:


Like FB:



Syarat utama:

1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.

2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com

3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.

4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.

5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada 12 tengahari juga.

6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:

Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy


Peace No War (PNW)...



 

Monday, November 3, 2014

Kuasa 3J Memainkan Peranan

 

Gambar: 5 pelajar #AF2014 mempersembahkan lagu keramat mereka "Menuju Puncak" di konsert #AF2014 separuh akhir ini. Siapakah bakal ke peringkat akhir?

 Akhirnya terbukti kuasa 3J yang Ayah Rie sebut2 di entry sebelum ini telah digunakan dengan sebijak-bijak.tentu reader2 serta rakan2 Ayah Rie heran apa yang ayah rie cakap ni..ayah rie cakap pasal Akademi Fantasi (AF2014) yang baru je habis tadi,keputusan kali ni ayah rie dapat katakan yang peminat2 industri hiburan tanah air telah membuat keputusan yang cukup bijak,dapat menilai mana yang bagus mana yang tak,mana yang sepatutnya bakal menjadi bintang mana yang tak sepatutnya,dan yang paling ketara yang dapat Ayah Rie katakan peminat-peminat serta penyokong-penyokong AF itu sendiri sudah matang dalam membuat pilihan,dan membuktikan kuasa yang diberikan digunakan dengan sebaiknya,mengambil faktor sudah sembilan minggu berada di pentas AF,dan melihat peningkatan pelajar-pelajar dari mula-mula masuk hinggalah sekarang,kesungguhan pelajar-pelajar yang ingin ke pentas akhir amnya dan pelajar yang ingin menjadi juara AF itu khususnya,bukanye hanya melihat kepada undian semata-mata tetapi tidak ada perubahan makna kata ditahap yang sama,berpegang kepada undian akhirnya boleh menjatuhkan kita apabila apa yang diinginkan tidak serta yang diharapkan,boleh di katakan selesa dengan undian juga boleh membawa padah kepada kita jika kita tidak ada kesungguhan untuk berubah dari satu tahap ke tahap yang lebih baik,di samping kesalahan yang di anggap tidak besar tetapi yang sebenarnya kesalahan serta kesilapan tersebutlah yang membolehkan kita di kritik dan di komen dengan komen serta kritikan negatif dan dalam masa yang sama ia juga mengganggu emosi kita,sokongan boleh berubah bila-bila masa apabila kesilapan demi kesilapan dilakukan tanpa ada sikap untuk membuat perubahan,apa yang Ayah Rie nak tekankan di sini kuasa yang diberikan ini haruslah digunakan dengan seeloknya untuk pentas akhir nanti kerana kuasa 3J inilah yang menentukan siapa kaca dan siapa permata..adakah sang juara itu permata atau sebaliknya,sama-sama kita menghidupkan kembali industri menjadi hebat sehebat artis2 hollywood,dan dapat bersiang apabila keluar di dunia hiburan yang sebenar,akhir kalam dari ayah rie sayangilah industri hiburan tanah air kita.


Peace No War (PNW)...
 
 
 

Saturday, November 1, 2014

Header Blog Berwajah Baru


Salam sejahtera buat reader2 n rakan2 ayah rie ucapkan,entry kali ni ayah rie nak kongsikan dengan rakan2 semua hasil edit sendiri header blog...harap sesuai dengan blog ayah rie ini... bagaimana dengan header blog ayah rie try la rakan2 n reader2 ayah rie komen pasal header ni...  :)





Peace No War (PNW)...

 

Friday, October 31, 2014

Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love

 




Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini..

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 21 Oktober 2014 hingga 31 Oktober 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini..


 

Thursday, October 30, 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak


cuti sekolah datang lagi...dalam duk sibuk2 cuti sekolah ni,mesti banyak masa terluang..apa kata reader2 n rakan2 Ayah Rie join Giveaway yang di anjurkan oleh JIWAROSAK.COM,hadiahnye gak lumayan..sambil2 kita dapat kenal2 dengan blogger2 lain...tunggu apa lagi Jom serbu dengan Klik Banner kat bawah yea..terima kasih Ayah Rie ucapakan pada Abg ferOz a.k.a ferOz othmanh kerana sudi singgah blog Ayah dan ajak Join.


Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI
 
 
 
 

Wednesday, October 29, 2014

Akademi Fantasia (AF2014) Jari Jadi Juri (3J)

 

Pelajar2 AF2014 Minggu Pertama

Akademi Fantasia  di takuk yang lama,sejauh mana kenyataan itu benar,bagi reader2 serta rakan2 Ayah Rie yang mengikuti Akademi Fantasia  atau lebih di kenali dengan nama singkatannye AF,dari musim pertama hinggalah sekarang  AF2014,sudah 11tahun ianya wujud dan dalam masa 11tahun ia berada pada tahap dan takuk lama,memang kongsep AF sebegitu,tapi pernah tak terfikir  kadang2 yang tak berbakat pun tak tersingkir maksud Ayah Rie dah masuk AF tapi takde perubahan pelajar macam tu pun bleh stay lama dalam AF,

Ben10 Terajui TRW Musim Hadapan???

 



Kepulangan ben10 yang di nantikan
 oleh penyokong The Red Warriors

Benarkah Mohd Norfarhan Muhammad atau lebih sinonim dengan jolokan ben10 suatu ketika dahulu,akan pulang ke pangkuan The Red Warriors (TRW), walaupun di intai oleh 2 pasukan berstatus kelab yaitu t-team dan jdt(johor),sejauh mana kebenarannya isu ini,ia tersebar luas dalam laman sosial, malah satu sumber dalaman juga mengesahkan bahawa pemain berusia 30 tahun itu menyatakan kesediaannya kembali menabur bakti bersama TRW,rundingan telah pun di buat menampakkan tanda yang positif dan ben10 menyatakan tanda persetujuan tentang tawaran yang di kemukakan,jika di tafsirkan nilai yang dapat di berikan mengenai hasil rundingan itu Ayah Rie bolehkan sudah mencapai 98%,ia turun mendapat sokongan dari pemain2 kelantan,lebih menguatkan lagi hasrat ben10 untuk menyarung jersi Sang Kijang apabila ia  meluahkan rasa terharunya apabila sekumpulan penyokong Kelantan yang bertandang ke Kuala Terengganu sempat meluangkan masa menziarahi keluarganya setelah mendapat tahu kepulangan ayahnya ke rahmatullah pada Mei lalu.menurutnya lagi  Sukar bagi dirinya melupakan peristiwa tersebut dan kunjungan penyokong Kelantan membuatkan dia dihargai dan ini menyebabkan norfarhan(ben10) memilih untuk kembali menyertai Kelantan musim depan.selain norfarhan dua pemain terengganu turut di sebut2 untuk menyertai TRW musim hadapan,sama2 la kita nantikan yea,dari pemerhatian Ayah Rie banyak lagi kekosongan untuk pemain tempatan untuk di isi pihak pengurusan seharusnye membuat pemilihan yang telita,kerana kita tidak mahu pihak pengurusan silap buat pilihan kelab menjadi mangsa seperti yang terjadi pada musim ini dan musim yang lepas,bak kata pepatah kita tak nak pisang berbuah dua kali,dengan jentera yang mantap dapat memberi nafas baru serta dapat memberi semangat yang kuat kepada penyokong TRW,tanpa sokongan peminat sesuatu kelab akan goyah,Harapan Ayah Rie semoga TRW mendapatkan kembali semangat juang serta pada memberi tentangan yang hebat kepada pasukan2 yang lain pada musim hadapan.akhir kata dari Ayah Rie majulah sukan untuk negara.




Peace No War (PNW)...



Friday, October 24, 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang



Bagi reader2 n rakan2 Ayah Rie yang nak join GA Cik Kumbang punya Belog bleh la baca info2 dekat bawah yea dan kena ikut la syarat2nya..kalau tak ikut di kira mcm tak join la..syaratnya bukan susah mana pun,senang ja bak kata orang2 tua macam makan biji kuaci ja...jangan segan2 jangan malu2 kalau segan p duk bagan kalau malu p duk pengkalan hulu...hehe lawak ja tu...jangan marah noh...apa2 pun jom kita pakat2 join,,,hadiah dia pun bleh tahan selain kita dapat hadiah kita bleh kenai2 blog n blogger yang lain,hadiah tu kita letak tepi dulu..yang penting ukhwah sesama blogger dan kenai mengenai antaraa kira tu lebih penting..apa pikiaq lagi tak yah duk pikiaq lama2..jom...
Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang bermula pada jam 9.30 pagi 9 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 28 Oktober 2014.Sepuluh blogger bertuah akan dipilih untuk memenangi Template Eksklusif untuk Bloglist dari cikkumbang.

Semua blogger dijemput untuk menyertai Giveaway ini sambil berkenalan sesama blogger.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow Blog Sponsor
CikKumbangAzhafizahSyiraLokmanDayangDeno

2. Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish.

5. Make sure korang tinggalkan link entri di ruangan komen INI & nyatakan Bulan Kelahiran korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist mengikut Bulan Kelahiran plus boleh wish birthday nanti (x__X)

TARIKH TAMAT: 28 Oktober 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

Good luck!




 

Thursday, October 23, 2014

Piala Malaysia

 Assalamualaikum..


update kali ni ayah rie nk citer pasal sukan bola sepak amnya dan piala malaysia khasnya,yang mana akan berlansung untuk separuh akhir yang ke dua setelah minggu lepas berlangsung separuh akhir pertama,yang mana saingan cukup senggit diantara pasukan yg ada nama dari liga super dan pasukan yang underdog dari liga perdana,

Tuesday, October 21, 2014

Mini Giveaway by Syira Lokman

 


untuk kali ni Ayah Rie join Mini Giveaway oleh Syira Lokman mana tau 1st time join syira punya ada tuah..amin,buat reader2 dan rakan2 Ayah Rie jom la join hadiah yang di tawarkan pun boleh tahan banyaknyee..mana tau untung nasib reader2 N rakan2...bak kata pepatah Taji Ayam nampak di kaki,Tuah kalian mana la tau kn...betul ke pepatah tu..hehehe..apa2 pun buat yang nak join boleh lah klik dekat banner di bawah ni yea...jangan segan2 jangan malu2..

http://syiralokman.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-by-syira-lokman.html
Jom join Mini Giveaway by Syira Lokman.Sila Klik Banner